RI&E per productie meer dan ‘formulier invullen’

Download: Productie RI&E in het Engels (pdf)
Download: Toelichting PRI&E in het Engels (pdf)
Download: Manual PRI&E in het Engels (pdf)
Download: Voorbeeld PRI&E, Checklist van het NDT (pdf)
Download: Voorbeeld PRI&E, VGW-plan ‘Bernhard’ Toneelgroep Amsterdam (pdf)
Download: Inspectieronde 2001 (pdf)
Artikel: Arbeidsinspectie schept duidelijkheid over productie RI&E
Artikel: VPT-dag over Productie RI&E
Artikel: RI&E per productie meer dan formulier invullen
Artikel: De RI&E, een inventarisatie
Artikel: Gezelschapsarbo
AanstellingskeuringArbobeleid in de organisatieArbocoördinator en preventiemedewerkerPlan van AanpakProductie risico inventarisatie & evaluatie (PRI&E)Risico inventarisatie & evaluatie (RI&E)Samenwerkende werkgeversVoorlichting en onderrichtWerkdrukRI&E per productie meer dan ‘formulier invullen’

Uit: Arbonieuwsbrief november 2001

Nu de Arbeidsinspectie in haar nieuwe inspectieronde heeft laten weten dat het menens is met de Risico Inventarisatie & Evaluatie per productie, wordt de roep om modellen en checklists steeds luider. Om die reden heeft Zichtlijnen bestaande modellen en vragenlijsten geïnventariseerd. Ze kunnen op deze site worden gedownload, of zijn bij het betreffende gezelschap aan te vragen. De vragenlijsten zijn bedoeld als hulpmiddel. Een startpunt. Een ingevulde vragenlijst is géén productie RI&E.

Wie alleen het papierwerk doet, doet het halve werk. Astrid van Schaik van het Muziektheater: “Je bent er niet met het invullen van zo’n formulier. Het gaat er om wat er echt mee gedaan wordt. Je moet er over blijven praten met zijn allen. Ook de checklist zelf blijft steeds in ontwikkeling.”

Hetzelfde geluid komt van het Nederlands Dans Theater. Caroline Ritsma: “Wij hebben de vragenlijsten van het Arbohandboek voor het theater en van het Muziektheater genomen, en daar onze eigen vragenlijst uit samengesteld. Alle aspecten van een productie worden erin behandeld. Wij gaan er eerst een jaar mee werken, maar we verwachten dat de lijst in omvang terug kan, omdat veel vragen standaard met nee beantwoord worden. Het moet natuurlijk wel handzaam blijven, je wilt niet over een paar jaar een enorme boekenkast vol hebben met informatie die er niet toe doet.”

Het Muziektheater

Aanvragen Checklist per productie bij astrids@het-muziektheater.nl

Nederlands Dans Theater

Download de Checklist van NDT als PDF. Het NDT wil graag reactie op de lijst van de mensen die hem downloaden. Contact met NDT via critsma@ndt.nl

Productie ‘Bernhard’ van Toneelgroep Amsterdam

Voor deze productie is een Veiligheids- Gezondheids- en Welzijnsplan’ gemaakt.
Zie ook het artikel ‘De RIE’ van Coen Jongsma hierover in het Zichtlijnen Archief.
Download het document ‘Veiligheids- Gezondheids- en Welzijnsplan’ als PDF.

[JvdH]