Met een RI&E zet u deze risico’s op een rij. Zo kunt u ze gericht aanpakken!
U heeft vast wel eens gehoord van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie, ofwel RIE. Een RIE is eigenlijk twee dingen: een LIJST met alle (veiligheids- en gezondheids) risico’s in uw bedrijf, en een PLAN voor het oplossen ervan. Met die twee kunt u de risico’s voor uw personeel, vrijwilligers, gasten en de organisatie terugdringen.

De RIE is niet ingewikkeld.WEL VERPLICHT !
Ingewikkeld? Dat valt mee. U moet er gewoon even voor gaan zitten. Belangrijk is een RIE wél. Zo belangrijk dat de overheid de RIE via de Arbowet verplicht heeft gemaakt voor alle organisaties met personeel: Inspectie SZW controleert hier dan ook op.

Gebruik van een erkend branche RIE-instrument bespaart organisaties tijd én geld!
Het erkende branche RIE-instrument helpt bij de uitvoering van de RIE zonder dat het wiel uitgevonden moet worden. Daarnaast geld voor bedrijven met maximaal 25 werknemers die dit erkende RIE-instrument gebruiken, dat ze vrijstelling krijgen voor de RIE-toetsing. Dit scheelt tijd. En geld!

Een branche RIE-instrument verlaagt zo de drempels in kleine organisaties om met arbo aan de slag te gaan en vergroot het gemak voor grote organisaties..